Van a testben egy láthatatlan energiahálózat, amit energiavezetékek vagyis nádik alkotnak. Ezekben a nádikban a prána, vagyis a minden egyes légvétellel beáramló életerő, életenergia mozog, áramlik. Úgy képzeld el, mint a saját érhálózatodat, amely a lábujjaktól a fejtetődig mindent beborít, és amely szállítja a vért a testedben. Ezek a finom elektromos áramot az éteri testen keresztül szállítják el a fizikai test minden egyes részébe, így biztosítják, hogy a sejtek egészségesek legyenek.

A prána az az erő, amelynek segítségével a testben végbemegy minden aktivitás, amellyel a testnek minden mozgása történik, amellyel minden testi funkció működik, és amellyel az életnek minden jele megnyilvánul.

72.000 nádi található a testben, amelyben a 3 fő nádi: az Ida, a Pingala és a Szusumna.

Az Ida a női energiát szállítja a gerinc bal oldalán felfelé és vízként tisztítja a testet és az elmét, a Pingala a férfi energiát szállítja a gerinc jobb oldalán lefelé, amely tűzként tisztítja a testet és az elmét. A nádik kapcsolatban állnak a gerinc mentén található minden energiaközponttal. Az Idát és a Pingalát a caduceus két egymásba fonódó kígyója jelképezi. A két csatorna a végbélnyílás és a nemi szervek között található pontnál kezdődik, és az orr alatti ponton találkozik ismét. A Szusumna, a középső csatorna, a gerinc (canal centralis) vonalát követi, és magát a Kundalinit szállítja. A szemlélet szerint a prána csak akkor tud a Szusumnába ömleni és felfelé, az agyba áramlani, ha a férfi és a női energiák teljesen egyensúlyban vannak egymással. A prána ezen felfelé áramlását értjük egyébként a Kundalini felemelkedésén is.

Az Idát a bal orrluk hozza működésbe. Az itt beszívott levegőben levő negatív töltet az orr belsejét borító csillószőrön keresztül jut el a pránába. Ez a feminin vagy lunáris energia. Ha csak az Idán keresztül lélegzel be, ez a befogadó, nyugodt hangulatot, a lágy, de dinamikus, szenvedélyes energiát juttatja érvényre. Az Ida serkenti az asztrális (emocionális) testet. Ez a föld-energia, amely a test alsó felének, a hátnak (hátsó részének) és a test bal oldalának működését irányítja.

A Pingalát a jobb orrluk aktiválja. Az orr ezen részének belsejében levő csillószőr pozitív, maszkulinnak nevezett energiát bocsát ki. Ha csak a Pingalán át veszünk levegőt, gondolataink tiszták és világosak lesznek. Az elvont mentális testet serkenti. Ez a nap energiája, amely meleget és aktivitást hoz. Az az energia a test felső, első részét és jobb oldalunkat irányítja.

Azok, akik szájukon keresztül lélegeznek, nem jutnak hozzá a negatív/pozitív pránikus energiához, és letargikusak, betegesek lesznek.

A Szusumna akkor lép működésbe, amikor mind az Ida mind a Pingala nyitott, akadályoktól mentes. Ez a töltéssel rendelkező energia-folyadék ezután a gerincben felemelkedik, és működésbe hozza az energia-központokat, a csakrákat.

Szeretettel,

Brigi

Hírlevél

Ahogyan érzed magad, az annak a függvénye, hogy milyen szellemiség él Benned. Hogy mennyire vagy tudatos. Ahhoz, hogy jobban legyél, az első lépés az, hogy felelősséget vállalsz az állapotodért és felismered, hogy lehetsz jobban, csak tenned kell érte. Ahhoz, hogy jobban èrezd magad, az kell, hogy tanulj, ismerj, tapasztalj, változz és változtass! Ebben tudok én segíteni Neked.

Kérlek, várj...

<span style="color: #339966;">Kösözön, hogy feliratkoztál.</span>

A jelentkezés feltétele a házszabály megismerése és elfogadása.