A santhi method alapítója

Az alapító

Sántha Brigi vagyok, kétgyermekes édesanya, igazgatásszervező, volt diplomata, edző, jógaoktató, meditációs tanár.

Az első diplomámat a Corvinus Egyetemen Államigazgatási karán szereztem, majd ezt követte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem mediátori szaka.

5 éves koromban lettem az úszás és a víz szerelmese, ezt a sportot űztem versenyszerűen egészen 12 éves koromig, amikor váltottam a szinkronúszásra. Mellette minden téli és nyári sportot is rendszeresen űztem. Egy szó, mint száz, a sportolás számomra mindig is egy más tudatállapotot, egy más világot teremtett meg.

2009-ben végeztem el a Magyar Légtornász Egyesület Ariel Jóga oktatói képzését, aztán szépen sorra a számomra legfontosabbakat. Az Agni jóga oktatói képzés, a Vinyasa flow, a Yin, a légzés és meditáció és egy, az előbbiektől eltérő, de nagyon fontos képesítés, a Funkcionális tréner.

Államigazgatási éveim alatt rendszeresen oktattam, amit több jógatábor koronázott meg Corfun és Magyarország több pontján is.

2017-től a főállásom napról-napra vált elviselhetetlenül stresszesé, mígnem egyszer csak azon kaptam magam, hogy egy sor betegséggel kell szembenézzek. Ekkor kezdtem el az addigi hosszú évek során felhalmozott tudásból és tapasztalásból összeállítani egy terápiás tervet. Volt tehát egy abszolút fizikális síkon megélt fejlődés, amelyet házasítottam a lelki fejlődéssel. Miért? Mert hiszem, hogy mi mindannyian testlelkek vagyunk és legalább annyi energiát szükséges a fizikális test felújítására, fejlesztésére fordítani, mint amennyit a bennünk élő lélek megértésére, ápolására, tisztán tartására.

2022-ben, 13 évnyi közszolgálat után végleg kiléptem ebből a világból, leporoltam a lelkemben régóta szunnyadó álmaimat és teljes figyelmemet a tanításra, embertársaim segítésére kezdtem el fordítani.

Így született meg a Santhi Method!

A method

Mobilizálás

Modern társadalmunkból fakadóan ülő életmódot élünk. Ülve dolgozunk, ülve közlekedünk, ülve étkezünk és ülve szórakozunk. A testünk azonban egészen más módra van behuzalozva, ezért sajnos az emberek nagy részének mozgás tartománya beszűkült, elveszíti rugalmasságát, mobilitását. Ezért a Santhi method fontos eleme, a test funkciónak felébresztése és fejlesztése, a stabil alapok félépítése.

A method

Funkcionális & cardio edzések

Komplex, összetett feladatokból álló óráink, ahol a teljes testet megmozgatjuk. Ilyenkor arányosan fejlesztjük az állóképességet, koordinációt, hajlékonyságot, az erőt és a gyorsaságot. Integráljuk az izmokat, vagyis az izmok csapatban, egymással összhangban dolgoznak. A cardio edzések a szív- és érrendszer trénere, amelyet ’no jumping’ vagyis ugrálás mentes változatban végzünk, így nem terheljük az ízületeket, túlsúllyal is végezhetők.

A method

Happy core program

A core voltaképp egy fantasztikusan fejlett terheléselosztó rendszer. Ha nagyon leegyszerűsítve szeretnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy a fő funkciója az, hogy a mozgó, megmozduló emberi testet stabilizálja.

Amint használjuk a karjainkat és a lábainkat, a törzsünknek rögtön reagálnia kell az adott mozdulatra egy láncreakcióval, különben orra esnénk, ha ez az azonnali reakció nem történne meg amint egy statikus egyensúlyi helyzetből kimozdulunk.

Kulcsfontosságú tehát, hogy megtanítsuk ezeknek az izmoknak a stabilitását, azaz azt a képességet, hogy gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a mozgásra.

A method

Jóga órák

A jóga hatásai a testre, vitathatatlanok. A jóga erősíti az idegrendszert, csökkenti a mentális stresszt és formálja a testet. Az izmok típusosabbakká válnak, te pedig rugalmasabbá. Jóga közben a test hőt termel, az izzadás aktivizálja a nyirokrendszert, ami azért felelős, hogy megszabaduljon a szervezetben felgyülemlett káros anyagoktól.

A jóga igába hajtja a testet, gyakorlása közben a jelenben tart.

A method

Meditációk

A meditáció olyan egyszerű és alapos módszer, amelynek segítségével tudatásra ébredünk, hogy kik is vagyunk. Gyakorlásával finoman megszabadulunk a minket gyötrő aggodalmaktól, hogy szabadok lehessünk, és a pillanat igényeire reagáljunk. A meditáció nem gondolkodást jelent, mert túllép azon. Nem is a problémáinkon meditálunk, hogy megoldjuk őket, hanem arról van szó, hogy általa átlátjuk a magunk teremtette problémákat.

A meditáció a konfliktusok megoldásának pontos módszere, amelyet akkor tanulhatunk meg, ha folyamatosan közeledünk és megértjük magunkat.

A meditáció segít visszanyeri az erődet! Ha a visszanyerted az erődet, a magad ura leszel és magad döntesz. Nem fognak tudni manipulálni. Ha visszanyered az erődet, te leszel az, aki diktálni fogja az életed tempóját, többé nem kívülre nézel, hanem magadban fogsz ellenőrizni. Ha visszanyered az erődet, az érvényes igazság az lesz, amit a szívedben találsz, nem pedig az, ami kívülről jön dogmaként. Ha visszanyered az erődet, nem kell majd aggódnod a környezeted miatt: vonzani fogsz olyan embereket, akik veled rezonálnak, és eltaszítod magadtól azokat, akik nem fogadnak el. Az életkörülményeid generátora leszel.

Te vagy az, aki irányítja az életed. Ez pedig csodás érzés.

Hírlevél

Ahogyan érzed magad, az annak a függvénye, hogy milyen szellemiség él Benned. Hogy mennyire vagy tudatos. Ahhoz, hogy jobban legyél, az első lépés az, hogy felelősséget vállalsz az állapotodért és felismered, hogy lehetsz jobban, csak tenned kell érte. Ahhoz, hogy jobban èrezd magad, az kell, hogy tanulj, ismerj, tapasztalj, változz és változtass! Ebben tudok én segíteni Neked.

Kérlek, várj...

<span style="color: #339966;">Kösözön, hogy feliratkoztál.</span>

A jelentkezés feltétele a házszabály megismerése és elfogadása.